Решението на  да намали добива на петрол с два милиона барела

...
Решението на  да намали добива на петрол с два милиона барела
Коментари Харесай

Кремъл: Решението на ОПЕК+ цели стабилизиране на пазара

Решението на  да понижи добива на петрол с два милиона барела на ден е ориентирано към стабилизиране на пазара. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

По негови думи, давайки единодушието си за понижаване на добива на суровината, алиансът е удостоверил пълномощията си като организация, виновна за стабилността на пазара.

По време на срещата си на във Виена 27-членният алианс подцени апелите на Белия дом да не редуцира производството на нефт и даде зелена светлина на понижението - най-голямото след пандемията от COVID-19 през 2020 година

Организацията сподели в изказване, че решението се основава на " несигурността, която заобикаля световните икономически перспективи и вероятностите на петролния пазар ".

Цените на суровия нефт се намалиха през последните месеци на фона на опасения по отношение на спадащото търсене и опцията за световна криза.

Повишаването на цената на суровия петрол може да помогне на Москва, която е изправена пред възбрана на Европейския съюз (ЕС) за по-голямата част от нейния експорт на недопечен нефт, която би трябвало да влезе в действие през декември и опит на Г-7 да ограничи цените на съветския нефт.

През юли президентът на САЩ Джо Байдън прикани Саудитска Арабия да усили производството на нефт. По-късно ОПЕК+ се съгласи да усили производството.

След последното решение на алианса Белият дом съобщи, че президентът на САЩ Джо Байдън е " отчаян " от късогледото решение на ОПЕК+ да понижи производството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР